Algemeen

Vetipak en Bakker Logistiek: een goede match

Samen maken we het verschil. Met Bakker Logistiek bundelen we al jaren onze krachten. Maar wat maakt die samenwerking tot een goede match? Serge van der Donk (Manager Sales & Key Accounts bij Bakker Logistiek) en Joergen Pleijte (Business Development Manager bij Vetipak) praten je bij.

“Onze samenwerking is begonnen in 2015”, opent Joergen. “Dat deden we met een heel simpele, maar duidelijke insteek: waarde toevoegen voor onze klanten. En dat is precies wat we tot op de dag van vandaag doen.”

Serge knikt. “Co-creatie in de supply chain: zo kun je ons partnerschap het beste omschrijven. Samen kunnen we de co-packing-activiteiten tot laat in de keten en op verschillende temperatuurzones laten plaatsvinden. Dat biedt onze gezamenlijke klanten heel veel flexibiliteit.”

Specialist in de foodsector

Als specialist in de foodsector is Bakker Logistiek een van de grootste logistieke dienstverleners van Nederland. Het bedrijf beschikt over een fijnmazig distributienetwerk, schept alle mogelijkheden tot inhouse co-packing en biedt opslag op verschillende temperatuurzones. Ook is het bedrijf lid van het European Food Netwerk, waardoor het in staat is om zendingen met zeer korte lead times gekoeld en geconditioneerd door heel Europa te transporteren.

Daarnaast heeft Bakker Logistiek de status van ‘Shared Fresh Center’ als service provider van Albert Heijn, vertelt Serge trots. “Daarmee hebben we onze diensten verder uitgebreid op het gebied van Vendor Management Inventory. In combinatie met onze beschikbare ruimte en flexibiliteit heeft dat de weg vrijgemaakt voor verdere groei en ontwikkeling van de assortimenten.”

“Verder biedt ons besturingsmodel de mogelijkheid om leveranciers nauwkeurig te informeren over de te verwachten verkopen, voorraadstanden en afwijkingen”, aldus Serge. “Daardoor kunnen we heel precies de juiste hoeveelheid artikelen op het juiste moment leveren en verwerken. Met als resultaat: meer winkelbeschikbaarheid, meer versheid en minder derving.”

“Meer winkelbeschikbaarheid, meer versheid en minder derving”

Gezamenlijke aanpak

Schoenmaker blijf bij je leest. Volgens Joergen wordt dat spreekwoord bij zowel Bakker Logistiek als Vetipak breed omarmd: “Bakker focust op de warehousing en distributie, wij concentreren ons op het verpakken. Het zijn twee totaal verschillende werelden die tegelijkertijd niet zonder elkaar kunnen.”

“Het geheim van onze succesvolle samenwerking zit ‘m dan ook in onze gezamenlijke aanpak. Die begint al tijdens het voortraject van een offerte of aanbesteding. Daar zoeken we bij elke case samen naar een end-to-end oplossing. Om onze klanten vervolgens een optimaal aanbod te doen.”

Legio voordelen

Die gezamenlijke aanpak biedt klanten alle voordelen van inhouse co-packing. Maar het gaat nog veel verder dan dat, vertelt Serge: “Samen hebben we onze klanten veel te bieden. Neem ons full service concept. Daarmee nemen ervaren verpakkingstechnologen onze klanten de ontwikkeling van nieuwe verpakkingsconcepten uit handen. Of onze smartshuttle-dienst, die eenvoudig toegang biedt tot de Vetipak co-manufacturing sites. Ook kijken we samen naar duurzame mobiliteitsvraagstukken, bijvoorbeeld door goederenstromen slim te reduceren. Eigenlijk zijn we in alle opzichten een goede match!”

Nog niet uitgelezen?

Bekijk ook eens

20 mei 2021

2e Lean & Green Star voor Bakker Logistiek

Lees meer

15 april 2021

Bakker Logistiek gehackt (update)

Lees meer

9 april 2021

Bakker Logistiek gehackt

Lees meer

28 januari 2021

Bakker Groep doneert aan Het vergeten Kind

Lees meer

7 januari 2021

Bakker Logistiek breidt Directieteam uit

Lees meer

Klaar om samen te werken?