Ruim 100 jaar geleden

Start Bakker Logistiek

Ruim 100 jaar geleden begon Egbert Bakker met het bedrijf dat is uitgegroeid tot het huidige Bakker Logistiek. Met een trekschuit is de familie Bakker, onder leiding van Egbert Bakker, turf, zeep, bier en mais gaan vervoeren over de binnenwateren van Nederland. Na de trekschuit kwamen twee kleine beurtschepen voor de binnenvaart: de Geertruida Elizabeth 1 en de Geertruida Elizabeth 2.

Begin 20e eeuw

Overstap van water naar land

Aan het begin van de twintigste eeuw wordt de volledige overstap van het water naar de weg gemaakt en krijgt het bedrijf officieel de naam E. Bakker & Zonen. De transportmiddelen worden uitgebreid; van paard en wagen uit de beginjaren stapt de familie over naar gemotoriseerd transport. Vanuit Amersfoort begint de familie vanuit een klein pakhuis opslag aan te bieden aan haar klanten. Ook worden garageactiviteiten opgezet, om onderhoud van de wagens in eigen beheer uit te voeren.

Jaren 70

Hal Bunschoten

Nadat jarenlang transportactiviteiten de boventoon hebben gevoerd, begint de familie Bakker in de jaren 70 ook met het aanbieden van grootschalige op- en overslag voor haar klanten vanuit Bunschoten. Na ruim 20 jaar in Bunschoten gevestigd te zijn geweest, is men deze locatie ontgroeid. Verdere uitbreiding was niet meer mogelijk, waardoor de familie besluit om begin jaren 90 in Zeewolde een geheel nieuwe locatie te ontwikkelen.

1994

Start bouw locatie HW26 in Zeewolde

Met de voltooiing van de bouw in 1995 verhuist Bakker naar Zeewolde. Ook neemt Piet Bakker dit jaar het familiebedrijf volledig over van zijn broers. Het begin van de 21e eeuw kenmerkt zich door snelle expansie en explosieve groei, onder andere door bedrijfsovernames.

2000

Explosieve groei organisatie

Met de bedrijfsovernames van Broersma en Smittrans in 2003 voorziet de familie Bakker zich in één klap van een nieuwe warehouse locatie in het noorden: in Heerenveen én voegt men het internationale distributiekanaal toe. In 2008 neemt Bakker Logistiek het nabijgelegen Kees Becker Logistiek over, waarmee men ruim 60.000 m2 aan warehouse ruimte toevoegt aan de opslagcapaciteit in Zeewolde.

2012

Warehouselocaties

In 2012 heeft Bakker Logistiek 4 nieuwe warehouselocaties overgenomen in Tilburg. Door deze overname heeft Bakker Logistiek nu landelijke dekking, van noord naar midden tot zuid. In 2013 besluit Bakker Logistiek de internationale samenwerking aan te gaan met het door Dachser opgezette European Food Network. Zeewolde gaat hiermee als centrale hub fungeren voor het netwerk in de gehele Benelux.

2019

De nieuwe generatie

In 2019 besluit Piet Bakker dat het tijd is voor een nieuwe generatie om de bedrijfsvoering op zich te nemen. De dagelijkse gang van zaken legt hij in handen van een directieteam. De familie Bakker is tot op de dag van vandaag nauw betrokken bij het bedrijf. Het is en blijft dan ook een familiebedrijf van formaat.