Transport Analist

Fulltime Zeewolde 05-05-2021 16:01 Reageren

Onze organisatie

Als een van de grootste logistieke dienstverleners in Nederland vervult Bakker Logistiek een cruciale rol in de schakel tussen voedingsfabrikanten en retailers. Naast warehouse activiteiten voert Bakker Logistiek ook de transport activiteiten uit voor veel van haar klanten. Met een vloot van 400 vrachtwagens rijden we vanaf 10 locaties in Nederland en maken we onderdeel uit van een groot netwerk in Europa.
Momenteel gaat Bakker Logistiek door een transformatieproces heen, waarin het bedrijf gereed gemaakt wordt voor de toekomst. Op alle niveaus van de organisatie vindt er een professionaliserings- en digitaliseringsslag plaats, waarbij het gebruik van (big) data, analyses en stuurinformatie een centrale rol gaat spelen.
Om deze slag te maken op transport is Bakker Logistiek op zoek naar een collega Transport Analist.

De functie

Als transport analist vervul je een belangrijke rol binnen de afdeling Transport. Samen met twee collega’s vorm je het strategische en tactische hart van de planningsafdeling. In deze ondersteunende en adviserende rol ben je continue bezig met het analyseren van data op de afdeling transport, om deze vervolgens om te zetten in verbetervoorstellen en adviezen.

Zo word je verantwoordelijk voor het uitvoeren van transportnetwerkanalyses, om ons transportnetwerk transparant en inzichtelijk te maken. Ook het maken van een impactanalyse bij uitbreiding van het transportnetwerk hoort tot je taken. Wat voor impact heeft een plotselinge volumeverhoging op ons transportnetwerk? Alles met het doel om onze transportafdeling in economisch opzicht nóg beter te laten presteren.

Door middel van de door jou uitgevoerde data analyses worden verschillende interne afdelingen gevoed met geoptimaliseerde stuurinformatie. Bij het signaleren van bijzonderheden in het proces kom je met concreet uitgewerkte verbetervoorstellen. Zo draag je actief bij aan het zo soepel mogelijk laten verlopen van het dagelijkse transportproces.

Naast het draaien van forecasts en analyses ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van tenders en de implementatie van nieuwe opdrachtgevers of de uitstroom van opdrachtgevers. Samen met je collega transport analist en de teamleider stel je, in overleg met de Transport Manager, KPI’s op voor de afdeling transport. Naast deze vaste taken werk je ook deels op projectmatige basis, waarbij je verschillende vraagstukken het hoofd zal gaan bieden.

In hoofdlijnen ga jij je met het volgende bezighouden:

 • Het maken van forecasts op basis van volume voor reguliere- en feest-/vakantiedagen;
 • Continue bijsturen en optimaliseren van de gemaakte forecasts aan de hand van de (nieuwe) bekende data;
 • Het signaleren van optimalisatiekansen en opstellen van optimalisatievoorstellen voor het gehele transportnetwerk en de afdeling transport inhoudelijk;
 • Het opstellen van verschillende analyses ter verbetering van het gehele transportproces;
 • Doorlopende operationele proces optimalisatie uitvoeren.
De functie betreft een fulltime dienstverband (40 uur) en biedt mogelijkheden voor zowel starters als ervaren analisten. Je standplaats is in Zeewolde.

Wat verwachten we van jou?

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring binnen de logistiek;
 • Je hebt een sterk analytisch- en proces gestuurd denkvermogen;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je beschikt over uitstekende kennis van MS Excel;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.

Wij bieden

 • Een leuke, uitdagende baan bij één van de grootste logistieke dienstverleners van Nederland.
 • Een markconform salaris, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een laptop van de zaak.
 • Samen met jou kijken naar je wensen op het gebied van loopbaanontwikkeling.
 • Een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een reiskostentegemoetkoming, pensioenregeling, ons Bakker fietsplan en nog veel meer.
Daarnaast kom je terecht in een organisatie met een prettige, informele werksfeer met korte communicatielijnen.

Meer weten?

Hebben we in jou onze nieuwe collega gevonden? Dan leren we je graag kennen. Stuur je cv en je motivatie naar ons toe via het aanmeldformulier bij deze vacature of via de mail naar solliciteren@bakker-logistiek.nl.

Heb je aanvullend nog vragen over de functie, de procedure of over Bakker Logistiek? Neem dan contact op met onze recruiter via 088-1018006.

Over Bakker Logistiek
Bakker Logistiek is een familiebedrijf en bestaat al ruim 125 jaar. Het hoofdkantoor van Bakker Logistiek staat in Zeewolde, met verdere vestigingen in Heerenveen, Tilburg, Nijkerk, Deventer en Gieten. Onder het motto Food Availability vervult Bakker Logistiek een cruciale rol in de aan- en toevoer van voedsel gerelateerde producten in Nederland en Europa.
Bakker Logistiek is onderdeel van de Bakker Groep, welke bestaat uit de bedrijfsonderdelen Bakker Logistiek, Bakker Bedrijfswagens en Bakker Vastgoed. In totaal zijn er 1.800 medewerkers werkzaam bij de Bakker Groep, waarvan 1.500 in de logistieke tak.

Bakker Logistiek aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs, uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv's, in welke vorm dan ook, door genoemde partijen aan enige medewerker van Bakker Logistiek zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van onze HR Manager, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.

Overige vacatures