HR Manager

“ Food availability betekent voor mij samenwerken aan een vanzelfsprekendheid die eigenlijk niet zo vanzelfsprekend is.. Eten. ”

Colette  

Kantoor

Bij Bakker sinds: 2014

Hoe ben je bij Bakker terechtgekomen?

Voor mijn opleiding Toegepaste Psychologie was ik op zoek naar een stage waarin ik mijn specialisatie in Arbeid- en Organisatiepsychologie kon volbrengen. Bakker Logistiek was een van de interessante HR stages die werden aangeboden en daar ben ik op ingegaan. De stage zou een half jaar in beslag nemen, waarna ik mijn weg weer zou vervolgen in de collegebanken. Ik had dan ook niet gedacht dat ik er een ontzettend gave baan aan over zou houden. Als HR adviseur ben ik mijn loopbaan binnen Bakker begonnen en na zo’n 3 jaar doorgegroeid tot HR Manager waarbij ik onder andere verantwoordelijk ben voor de (strategische) ontwikkeling van HR over heel Bakker Logistiek.

Wat vind je het leukste aan jouw werk? Waar krijg jij energie van?

In een woord: ‘Mensen’. In meer woorden: Alles dat met mensen te maken heeft vind ik ontzettend interessant. Vanuit die interesse zie ik dan ook uitdaging in- en krijg ik energie van het beste naar boven halen in de mens met als effect het beste uit onze organisatie weten te halen.

Vrijwel alles dat HR op de agenda zet heeft direct en indirect te maken met zorgen dat we als mens binnen Bakker Logistiek op de juiste plek zitten en ons daar goed voelen. Letterlijk en figuurlijk.

In mijn optiek gaat het in deze levensfase van Bakker erom dat we hard werken aan het creëren van omstandigheden waarbij je je als mens veilig, vitaal, waardevol en gelukkig voelt, waar je je talenten kan ontwikkelen en intrinsiek gemotiveerd voelt om samen aan onze toekomst te werken. En ja, dat is nu nog een hele uitdaging, maar dit gaat gewoon lukken!

Waar ben je trots op?

De afgelopen 2 jaar hebben we een soort grote schoonmaak gehouden op HR. Keuzes uit het verleden en de effecten daarvan opnieuw onderzocht en waar nodig zorgen dat het beter past bij het Bakker van nu en ook nog passen bij de toekomst.

Tegelijkertijd hebben we een fundament gebouwd waardoor we nu kunnen starten met belangrijke onderwerpen als ‘Leiderschap’, ‘Vitaliteit’, ‘Ontwikkeling van mensen’, maar ook de kernwaarden van Bakker Logistiek zullen meer en meer aandacht krijgen: Samenwerken, Vertrouwen, Respect, Discipline, Ondernemerschap. Het is vooral veel werk dat achter de schermen plaats heeft gevonden, maar ik ben ontzettend trots dat we een HR- organisatie hebben opgebouwd waarmee we bovenstaande onderwerpen eindelijk op de agenda hebben weten te zetten en op de voorgrond kunnen gaan treden.

Waar ben je goed in?

Ontwikkelen van een realistische HR-visie passend bij de visie en ontwikkelfase van Bakker en deze uitdragen en tastbaar maken.

Wat zijn jouw ambities?

Eerst nog wat jaartjes in management functie(s) blijven ontwikkelen en bijdragen, verder hou ik een “open mind” voor mijn doelen in de verdere toekomst.

Wat doe je graag in je vrijetijd?

Ik geniet van tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden. Het maakt mij dan niet uit of we koekjes bakken, goede gesprekken hebben, op vakantie gaan, of helemaal niks doen. Zij zijn alles voor me.

Wat draagt Bakker Logistiek bij aan de balans tussen werk en privé?

Bakker draagt bij aan ontwikkeling van de mens, daarin is privé-balans ontzettend belangrijk.

In de basis breng ik zelf de balans aan in mijn leven, tussen werk en privé. Gelukkig streeft Bakker hetzelfde na, waardoor het niet moeilijk is deze balans te vinden. Dat is iets wat ik waardeer.

Hoe draagt Bakker Logistiek bij aan jouw werkplezier?

Mijn werkplezier haal ik veel uit mijn team, de collega’s waarmee ik samenwerk en het creëren van een Bakker Logistiek waar we trots op kunnen zijn.

Welke rol speelt het contact met mensen (collega’s/klanten/samenwerkingspartners) hierin?

Het contact met mijn collega’s speelt een ontzettend grote rol in het werkplezier. Het hebben van een goede relatie met de mensen waar je een groot gedeelte van je week mee doorbrengt is een van de meest beslissende factoren, of je energie krijgt van je werk of dat het je energie kost.

Hoe zou je werken bij Bakker Logistiek in 1 of 2 zinnen samenvatten?

Bakker Logistiek is een organisatie met ontzettend veel talent, kennis, ambitie en enorme potentie om nog professioneler en beter te worden. Onze grootste uitdaging is om dat samen te doen!

Is het toch geen passende vacature?

Bekijk gerelateerde vacatures

Kantoor

IT Manager Bakker Logistiek

Zeewolde
Bekijk deze vacature

Kantoor

Manager Finance

Zeewolde
Bekijk deze vacature

Kantoor

HR Officer

Zeewolde
Bekijk deze vacature

Klaar om samen te werken?