Geschiedenis

Ruim 100 jaar geleden begon Egbert Bakker met het transport dat is uitgegroeid tot het huidige Bakker Logistiek. Eerst met de trekschuit en later met de schepen Geertruida Elisabeth 1 en 2 voer Egbert Bakker van Amersfoort naar Rotterdam en terug. Hij vervoerde sterke drank voor de firma Phoenix uit Amersfoort.

Toen magazijnruimte nodig werd, heeft Bakker een hal gebouwd in Bunschoten. Vervolgens zijn de eerste DAF-vrachtauto’s gekomen en ging Bakker voor klant Lever Otaris (het huidige Diversey Lever) producten opslaan en over de weg vervoeren.

Egbert Bakker werd opgevolgd door zijn zoon Dirk Bakker.

Door de groei van het bedrijf werd de hal in Bunschoten te klein. In 1994 is Bakker daarom in Zeewolde gestart met de bouw van een nieuw pand met drie hallen. In augustus 2000 werden de activiteiten van Bunschoten volledig overgebracht naar Zeewolde.

Bij de start van de bouw van de vierde hal in 2000 heeft Dirk Bakker - in rolstoel maar vol trots - de eerste paal geslagen. Hij is tot op hoge leeftijd betrokken gebleven bij het bedrijf. Aan de stand van de pet was het humeur van die dag te zien. Stond de pet achter op zijn hoofd dan was het goed, maar als de pet voorop stond moest men op zijn hoede zijn. Steevast op vrijdagmiddag kwamen zijn drie zonen (Egbert, Dick en Piet) verslag uitbrengen over de zaak. Vaak werd daarbij iets gegeten en gedronken en een potje gebiljart of geklaverjast.

Zoon Piet Bakker heeft het bedrijf voortgezet. Hij is de huidige directeur van de Bakker Groep.

 

Bakker LogistiekTijdlijn