nieuws-item-header

Bakker Groep doneert aan Het vergeten Kind

Bakker Groep doneert aan Het vergeten Kind

Het is inmiddels een traditie geworden om jaarlijks samen met Bakker Bedrijfswagens een goed doel te steunen. Het geld dat wij normaal gesproken besteden aan Kerst geschenken voor onze relaties, doneren wij dan aan een goed doel dat met kinderen te maken heeft. Zo hebben wij al een keer het Ronald Mc Donaldhuis gesteund en vorig jaar Villa Pardoes. 

Dit jaar hebben wij gekozen voor de stichting "Het vergeten Kind".

En vandaag was het zover en hebben Sonja van de Burgwal, HR manager van Bakker Bedrijfswagens en Ik zelf, Yvette Bakker, een cheque overhandigd aan Tjiska Langeland van de Stichting "Het vergeten Kind.

WAT DOET HET VERGETEN KIND?

Om hun missie te realiseren en kinderen nu, maar ook structureel te helpen, ontwikkelt Stichting Het Vergeten Kind impactvolle programma's die bijdragen aan het welzijn van kwetsbare kinderen. 

Zij organiseren kinderactiviteiten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. Uit onderzoek blijkt dat het voor de ontwikkeling van kinderen uit moeilijke thuissituaties van noodzakelijk belang is om positieve ervaringen op te doen. Om even dagelijkse problemen en zorgen opzij te kunnen zetten en ‘gewoon’ even kind te zijn. Zodat ze de toekomst weer positief tegemoet kunnen zien.

Naast hun kinderprogramma’s ontwikkelen zij ook programma’s en projecten die gericht zijn op het duurzaam en structureel verbeteren van het leven van kwetsbare kinderen. Initiatieven die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor kinderen in hun doelgroep. Het liefst in hun eigen gezin. Verder jagen ze de overheid en jeugdzorgaanbieders aan om het belang van het kind centraal te stellen in het beleid en de uitvoering ervan. En ze laten met eigen initiatieven zien dat de jeugdzorg anders én beter kan.

Wij vinden het fijn dat wij met deze donatie daar ook een steentje aan bij kunnen dragen.