nieuws-item-header

Flevo Truckerstour 2018

Flevo Truckerstour 2018

Flevotruckerstour 2018

 

Zo rond februari begint het te kriebelen, 27 april koningsdag. De organisatie zet dan de eerste berichten op Facebook en ook de eerste voorbereidingen gaan van start.

Al sinds ik bij Bakker werk betekent dat meedoen aan de Flevotruckerstour in Dronten. Een truckrun voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. De rit begint en eindigt elk jaar in Dronten.

Nadat alles georganiseerd en geregeld is begint het aftellen. Op 26 april begint het met de trekkers wassen en klaar zetten. Dit jaar zijn er een aantal veranderingen door gevoerd o.a. in de route.  

Dan is het eindelijk zover 27 april 2018.

Om 06:30 hebben we bij Bakker afgesproken om naar Dronten te gaan. Bij Cultus Inn verzamelen alle vrachtauto's. Het is al snel een gezellige drukte. We krijgen een lunch pakket voor ons zelf en onze passagier. Voor ons ook mooi even de tijd om de auto's nog even te versieren.

Om 08:30 volgt er nog een briefing en dan kan het echt beginnen. Alle auto's hebben een nummer. De passagiers hebben ook allemaal een nummer gekregen en mogen dan opzoek naar de goede vrachtwagen.

Rond 09:00 uur zijn alle passagiers ingestapt en kunnen we beginnen. We rijden met z’n alle naar de Rede in Dronten waar het startsein word gegeven. We rijden eerst een stuk richting Zeewolde langs de mooie bloemenvelden. Bij Hans en Grietje stoppen we en krijgen iedereen een pannenkoeken. Dat is nog een leuke organisatie al die vrachtwagens daar op het parkeerterrein krijgen. Als iedereen zijn pannenkoeken op heeft is het weer tijd om te vertrekken. Op dat moment is ook omroep flevoland aanwezig om opnames te maken.

We rijden nu richting Biddinghuizen. Waar we een rondje door het dorp maken. Nadat we Biddinghuizen hebben verlaten gaan we richting Ketelhaven en onze 2 stop. Dit is bij Landsend. Tegen het verkeer in worden we naar het parkeerterrein geleid. Hier krijgen we nog wat drinken en is er een mogelijkheid voor een sanitaire stop.

Dan begint het laatste gedeelte van de tour. We rijden naar Swifterbant om daar nog een rondje te maken. Hier staan ook weer mensen langs de kant van de weg om te kijken en te zwaaien. Eenmaal terug in Dronten gaan we nog 1x over de Rede waar het nu een stuk drukker is dan vanmorgen. Bij Cultus Inn eindigt de rit. Het mooie is te zien dat je passagier een leuke dag gehad heeft. De ene kan er over vertellen en bij de andere zie je het aan de glimlach op zijn of haar gezicht. We gaan met z'n alle nog wat drinken en dan zit de dag er al weer op. Terug naar Zeewolde trailer aankoppelen en naar huis.